М’які ноші дл...

М’які ноші для евакуації пораненого

автор -
0 1079

автор статті Юлія Біліченко

потрібно на 1 ноші:

  • тканина яка не тягнеться – ширина -75 см, довжина – 210-215 см;
  • стропи 2,5 см – 430см, 3,5см -800 см,
  • нитки брала німецькі які практично руками не порвеш (AMANN)

 на чохол:

  • тканина 30х40 см
  • шнурок і карабін (для кріплення на пояс)

 

noshi1

процес:

Із тканини шириною (стандартна) 150 см виходить 2 шт ноші (хоч і вкрадається 1 см з ширини нош, виходить 74 см замість 75см)

Полотно 215 х 75 см обробляємо шви, і до виворітньої сторони в довжину з обох боків (по сторонам) пришиваємо стропи (2,5 сантиметрові),

Потім я розгладила полотнище склавши вздовж удвоє, щоб позначити середину для зручності (перехрест стропи робиться посередині).

noshi3

Наступний етап пришивання ширшої стропи: починати (виворітня сторона) зручніше із середини  нижнього краю, закріпивши перед цим стропу булавками, намітивши де стропа виходить в ручку для тримання (довжина стропи на ручку я закладала 26-27 см) Потім де знову накладається на полотнище, далі до центру полотна і на протилежний край полотна до виходу ще однієї ручки (таким чином користуючись булавками ми робимо напрямок стропи щоб пришити під правильним кутом).

noshi4

Можна таким чином прокласти всю стропу приколюючи булавками, але я робила поетапно кожну ручку бо тканина таки трошки тяглася.

noshi2

Пришивала стропи вужчі з двох сторін а ширші ще й посередині прокладала шов і додаткову увагу придідяла кріпленню ручок (на фото білих нош дуже гарно видно всі шви).

chohol

Чохол зшивши, пришила виворітньою стороною до нижнього краю (ноги) нош (із зовнішньої сторони, тобто сторона, з якої лежить поранений, щоб при транспортуванні чохол не теліпався по землі, а лежав зверху), тоді як іх складаєш просто вивертаєш чохол і складені ноші опиняються в середині

БЕЗ КОМЕНТАРІЇВ

Залишити коментарій

Вхід за допомогою: