Сушіння овочів
автор Олександра Лозинська- Ярошевич
БУРЯК.
Буряк сирий, чищу, мию, тру на терці і розкладаю тонким шаром на решітку сушарки.
МОРКВА.
Моркву сиру, чищу, мию, тру на терці і розкладаю тонким шаром на решітку сушарки.
ЦИБУЛЯ.
Цибулю, чищу, мию, ріжу півкільцями і розкладаю тонким шаром на решітку сушарки (розтрушую, щоб півкілечка розділились).
ГАРБУЗ.
Гарбуз сирий, чищу, мию, тру на терці і розкладаю тонким шаром на решітку сушарки.
Також гарбуз можна сушити нарізаний пластинками.
КАРТОПЛЯ.
Картолю, почистити, помити. Щоб картопелька нормально висохла,ріжу її досить тонкою соломкою -і чищена і різана має стояти в підсоленій воді,потім бланширую хвилин 5-7 хв,теж воду підсолити,охолоджую під холодною водою і сушу спочатку при температурі 40,з годину,потім 70,висихає повністю за ніч,можливо,залежить від сушарки.Ще в самому початку сушки між ситами вставляю сірнички,щоб скорше вийшов зайвий конденсат.
КАПУСТА.
Капусту помити, розділити на листочки, з листочків зрізати потовщення ( бо дуже довго сохне), нарізати/ нашинкувати і опустити в окріп на 2-3хв. Охолодити під холодною водою, розкласти на рушник, щоб стекла вода. Сушити тонким шаром.